Cannelloni cu praz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cannelloni cu praz face parte din multe retete italiene care fac deliciul bucatariei italiene.Cannelloni, in special, se pot prepara in multe feluri dar in combinatie cu prazul rezulta o mancare delicioasa si satioasa in acelasi timp

Ingrediente

    • 50 gr unt
    • 4 fire de praz
    • 175 gr branza ricotta
    • 75 gr parmezan ras
    • 1 lingura de cimbru proaspat tocat fin
    • 250 gr dovleac taiat cubulete
    • sare si piper negru macinat
    • 12 buc cannelloni

    PENTRU SOS:

    • 150 ml vin alb
    • 350 ml smantana lichida
    • 1catel de usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Cubuletele de dovleac se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins 10-13 minute, pana se inmoaie putin, apoi se lasa sa se raceasca.
  2. Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se caleste prazul taiat rondele subtiri. Se amesteca din cand in cand, iar cand prazul se inmoaie putin se ia de pe foc, se scurge cu sita de orice surplus de grasime si se lasa sa se raceasca. Untul scurs de la praz se pastreaza intr-un pahar.
  3. Intr-un castron se amesteca prazul calit cu branza ricotta,parmezanul ras,cimbrul proaspat si cu cubuletele de dovleac rumenit. Se omogenizeaza amestecul si se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper.
  4. Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, iar cand sunt fierte se scurg de apa si se umplu cu compozitia preparata. Se asaza pastele umplute intr-o tava termorezistenta, intr-un singur strat, avand grija sa nu se suprapuna. Daca mai ramane compozitie se intide peste paste.
  5. Zeama de la prazul scurs se pune intr-o tigaie pe foc. Se adauga vinul alb, si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate. Se adauga smantana si catelul de usturoi tocat marunt si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate.
  6. Sosul preparat se toarna peste paste si  se presara parmezan ras. Tava se baga in cuptorul incins, unde se coace timp de 15-20 de minute pana cand pastele se rumenesc.

Recomandari

Paste