- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spaghetele Carbonara sunt poate cel mai cunoscut mod de a prepara spaghete.Datorita gustului delicios si al faptului ca nu necesita timp mult de a le prepara, este reteta cea mai la indemana cand nu stiti ce sa mai gatiti la pranz.
Ingrediente
- 400 gr spaghete
- 2 linguri ulei de masline
- 150 gr bacon
- 150 gr mozzarella sau cascaval
- 4 oua
- 150 ml smantana
- 1 lingura faina
- 1 lingura unt
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se ameseca ouale cu faina, smantana, adaugand putina sare si piper.
- Intre timp, se pune o oala cu apa la fiert in care s-a pus putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele, si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand spaghetele sunt gata, se scurg si se pun in castronul cu amestecul de ou. Se adauga baconul taiat fasii subtiri si mozzarella taiata cubulete.
- Se unde o tava cu unt si se toarna ametecul si se baga in cuptorul incins pentru 10-15 minute, la foc moderat.