- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O reteta simpla delicioasa si de post.Daca doriti ca preparatul sa nu fie de post radeti deasupra putin parmezan sau adaugati in compozitie cateva cubulete de piept de pui.
Ingrediente
- 300 gr de paste fusilli colorate
- 2 fire de praz
- 1 ceapa rosie
- 1 foaie varza alba
- 2 linguri de porumb din conserva
- 1/2 ardei gras galben
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 50 gr de masline
- cimbru
- oregano
- salvie
- patrunjel verde
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Iei prazul si inlaturi partea verde. Partea alba o speli si o tai rondele subtiri. Ceapa o cureti si o tai rondele. Intr-o tigaie cu putin ulei calesti rondelele de praz si de ceapa, apoi adaugi ardeiul taiat fasii si lasi sa se caleasca pana se inmoaie putin.ardeiul trebuie sa ramana ferm.
- Separat, fierbi pastele al dentre intr-o oala cu apa si sare, dupa care le surgi si le pui in sosul de ceapa, praz si ardei.
- Adaugi cateii de usturoi zdrobiti,maslinele feliate sau lasate intregi, porumbul, varza taiata fasii subtiri. Condimentezi cu cimbru, oregano, salvie si potrivesti gustul de sare si piper.
- Amesteci bine totul si cand sunt inmuiate suficient le servesti intr-o farfurie ornata cu frunze de patrunjel verde.