- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lasagna cu legume este varianta dietetica a clasicei lasagna, pe care o puteti prepara in cateva minute, fara prea multe cunostinte gastronomice.
Ingrediente
- 1 pachet foi de lasagna
- 2 dovlecei
- 2 rosii
- 1 ardei verde
- 1 vanata
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri sos de soia
- 200 ml lapte
- 100 gr cascaval
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala bine toata legumele cu apa rece. Indeparteaza cotorul vinetelor, dovleceilor, ardeilor si semintele acestora si toaca-le pe toate cubulete. Taie si rosiile cubulete, dupa ce ai indepartat semintele.
- Incinge intr-o tigaie cateva linguri de ulei si caleste mai intai ceapa tocata fin, adauga ardeii grasi, vinetele si dovleceii, iar la final, rosiile.
- Curata si piseaza cateii de usturoi si adauga-i peste legume, potriveste gustul cu sos de soia, sare si piper si mai lasa pe foc 4 minute.
- Unge o tava termorezistenta cu ulei si pune foi de lasagna cat sa acopere fundul vasului, fara insa sa se suprapuna. Toarna peste ele putin lapte si adauga amestec de legume. Adauga alt strat de foi de lasagna, stropeste-le cu lapte si asaza legume. La final ultimul strat trebuie sa fie de foi de lasagna. Presara cascaval ras si baga tava in cuptor pentru 20 de minute, la foc moderat.
- Cand cascavalul este topit si putin rumenit se scoate tava din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se poate felia si servi.