- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastele cu broccoli si sos pesto sunt foarte bune si gustoase, fiind in acelasi timp si sanatoase, indicate copiilor peste 2 ani.
Ingrediente
- 200 gr de paste (integrale + cateva cu spanac op?ional)
- 200 gr buche?ele de broccoli
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de sos pesto
- 1 lingura de parmezan
- sare dupa gust
- un castron cu apa rece ?i gheata
Instructiuni de preparare
- Punem la fiert 1 litru de apa pentru paste, cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba adaugam broccoli si il lasam intre 3 ?i 5 minute, pentru a ramane crocant. Pentru a-si pastra culoarea verde vie si a ramane crocant, il scoatem din apa fierbinte si il punem in castronul cu apa rece si gheasa. Il lasam cateva secunde si apoi il punem cu spumiera pe o farfurie.
- In aceea?i apa in care a fiert broccoli punem la fiert pastele si le scoatem cand inca sunt al dente, adica nu sunt foarte moi, dar patrunse (scurtam timpul de fierbere indicat pe pachet cu 1-2 minute). Pastele, cu cat absorb mai putina apa, cu atat sunt mai digerabile si mai gustoase.
- In timp ce pastele fierb, punem intr-o tigaie uleiul de masline si usturoiul taiat marunt si il lasam cateva secunde, fiind foarte atenti sa nu se arda. Apoi adaugam putina apa si lasam usturoiul sa fiarba 1-2 minute.
- Intr-un castron incapator punem pastele scurse, buchetelele crocante de broccoli, usturoiul calit si sosul pesto. Amestecam totul cu o lingura de lemn, potrivim de sare si presaram parmezanul.