- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastele cu vita si sos alb se prepara foarte usor, avand nevoie doar de cateva ingrediente. Acest preparat este cu siguranta si pe placul copiilor...
Ingrediente
- 300 rg paste
- 3 linguri coniac
- nucsoara
- 350 ml lapte
- 300 gr muschi de vita
- 100 gr unt
- 2 linguri faina
- piper nagru macinat
- cimbru uscat macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Pentru inceput se taie felii muschiul de vita, se unge cu unt si se condimenteaza cu sare si piper. Se stropeste cu coniacul rece, apoi se asaza pe gratarul incins.
- Intre timp, se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, la foc moderat, in apa cu sare.
- Dupa ce muschiul s-a patruns, se ia de pe gratar si se taie fasii subtiri, Se acopera cu o folie si se lasa sa se inabuse.
- Separat, se topeste untul, se stinge faina cernuta si se omogenizeaza cu laptele caldut. Se adauga sare, piper si nucsoara si se da deoparte sa se racoreasca.
- Se amesteca pastele cu muschiul de vita si se servesc cu sosul alb , decorand cu cimbru uscat.