Penne coapte cu sofran

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rapid şi simplu, penne cu sofran pot fi preparate chiar şi în câteva minute.Gătite în folie şi apoi cu un dram de sofisticare face acest lucru atractiv si foarte reteta foarte gustoasa, fiecare invitat avand onoarea sa desfaca pachetelul singur!

Ingrediente

    • 100 ml supa de carne
    • 150 gr bacon afumat(Kaizer)
    • 200 ml smantana proaspata
    • 100 gr parmezan ras
    • 400 gr penne
    • 1 lingurita praf de sofran
    • piper negru macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare. Cand apa incepe sa fiarba se pun pastele, care se fierb al dente conform indicatiilor de pe ambalaj.
  2. Intr-o tigaie cu putin ulei  se pune baconul taiat fasii, sa se rumeneasca. In alta tigaie se pune smantana si cand incepe sa fiarna se adauga supa in care s-a amestecat pulberea de sofran. Se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se adauga pastele fierte al dente. Se adauga baconul crocant, parmezanul ras si se potriveste gustul de sare si piper.
  3. Se imparte cantitatea de compozitie in patru parti. Fiecare parte se impacheteaza in hartie de copt, iar pachetelele formate se pun intr-o tava care se baga in cuptorul incins. Se tin in cuptor pana cand hartia incepe sa se rumeneasca.
  4. Pachetelele se servesc pe farfurie nedesfacute, fiecare invitat avand placerea de a savura aromatele penne cu sofran.

Recomandari

Paste