Penne cu spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O portie de penne cu spanac la masa de pranz este tot ce va trebuie pentru a avea energie intreaga zi!

Ingrediente

    • 500 gr penne
    • 100 ml smantana pentru gatit
    • 50 gr branza albastra
    • piper rosu boabe
    • 500 gr spanac
    • 200 gr mozzarella
    • 3 catei de usturoi
    • 2 linguri unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune untul la topit intr-o tigaie. Adauga frunzele de spanac si lasa-le sa se friga putin. Adauga putina sare, usturoiul curatat si taiet feliute si putin piper macinat. Amesteca continuu ca sa se inmoaie,  dar nu foarte mult( maxim 3 minute).
  2. Separat, se pune putin unt in alta tigaie la incins, adauga branza albastra, mozzarella rasa si smantana pentru gatit si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine un sos alb, legat.
  3. Se fierb pennele in apa si sare conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg cu strecuratoarea.
  4. Cand sosul este gata se amesteca cu spanacul si cateva boabe de piper rosu.
  5. Se pun pennele fierte in farfurii, iar deasupra se toarna sosul alb cu spanac. Decoreaza cu frunze de busuioc verde si cateva boabe de piper verde, apoi se poate servi.

Recomandari

Paste