- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ravioli este un preparat mediteranean foarte satios si gustos, preferat mai ales de copii
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 ou
- apa cat incape in 2 jumatati de ou
- sare
- 200 gr faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 piept de pui fiert si tocat
- 4-5 ciuperci
- 1 legatura de patrunjel
- 1 ou
- 200 gr parmezan sau cascaval ras
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cerni faina intr-un castron, spargi oul peste faina, adaugi 1/4 lingurita cu sare si apa cat incape in 2 jumatati de ou. Framanti aluatul pana cand se desprinde de mana, il acoperi cu prosop curat si il lasi 30 de minute sa se odihneasca.
- Pregatesti umplutura: cureti pieptul de pui, il fierbi 30 de minute, il toci marunt si-l amesteci cu: verdeata tocata, 1 ou crud, ciuperci fierte si tocate si 1 lingura plina cu parmezan sau cascaval ras. Amesteci bine ingredientele, lasi deoparte.
- Imparti aluatul in patru bile. intinzi fiecare bila cu un sucitor si obtii o foaie foarte subtire. Tai cu gura unui pahar forme rotunde. Pui umplutura pe jumatate
de cerc, acoperi cu partea libera, lipesti marginile prin apasare si pui ravioli la fiert in apa fierbinte. Lasi focul moale si le scoti cand se ridica deasupra apei. Le scurgi in sita, le treci pe platou si le presari cu parmezan ras (sau cascaval mai vechi}.