- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spaghetele cu rosii sunt varianta ideala cand vin musafiri neanuntati pe care doriti totusi sa ii impresioanati cu calitatile dvs de bucatareasa.
Ingrediente
- 300 gr spaghete
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura capere
- cateva rosii cherry
- ulei de masline
- 400 gr pulpa de rosii
- 100 gr bacon
- busuioc verde
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierb spaghetele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalj, apoi se scurg cu ajutorul unei site.
- Separat, intr-o tigaie adanca pune pulpa de rosii, 2 linguri cu ulei de masline, sare, piper macinat si lasa sa fiarba la foc mic pana da in 2-3 clocote. Adauga usturoiul tocat si busuiocul, lasa sa mai fiarba 5 minute, apoi da tigaia la o parte.
- In alta cratita incinge 2 linguri cu ulei si pune rosiile cherry sa se rumeeasca putin. Adauga spaghetele si caperele si lasa sa fiarba impreuna 2 minute
- In momentul servirii se pun pastele pe o farfurie intinsa si se pun deasupra felii de bacon prajit si frunze de busuioc proaspat.