- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spaghetele cu sos de rosii si ciuperci sunt foarte gustoase, mai ales daca in momentul servirii adaugati putin parmezan ras.
Ingrediente
- 200 gr spaghete
- 2 linguri cu unt
- 200 gr sunca de Praga sau Jambon
- 4-6 ciuperci mari
- 175 gr smantana
- sare
- frunze de busuioc uscate
- 100 gr cascaval uscat
- 175 ml suc de rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Fierbeti spaghetele in apa clocotinda timp de 15 minute. Stingeti focul, acoperiti oala, lasati 15 min, dupa care spalati cu apa rece si scurgeti pastele in sita.
- Curatati, spalati si taiati felii subtiri ciupercile si piciorusele lor. Caliti-le 10 minute in unt, rasturnati intr-o forma teflonata sau de sticla termorezistenta si amestecati cu spaghetele.
- Taiati felii subtiri sau bastonase sunca sau jambonul. Amestecati cu spaghetele, sucul de rosii si smantana, apoi condimentati cu sare si frunze de busuioc maruntit.
- Puneti forma in cuptorul cald pentru 20 min. Lucrati la foc potrivit. Scoateti forma din cuptor, presarati cascaval ras peste mancare si treceti pe farfurii.
- Serviti mancarea calda langa vin alb.