- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Va oferim o reteta excelenta, apetisanta si savuroasa de spanac. Spaghetele cu spanac se prepara rapid, iar rezultatul este apetisant, se topesc pur si simplu in gura.
Ingrediente
- 400 gr spaghete
- 500 gr spanac
- 4 rosii
- 1 ceapa potrivita
- 3 linguri de ulei
- busuioc uscat
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Cureti ceapa si dupa ce o speli o toci marunt apoi o calesti in uleiul bine incins,amestecand continuu pana ceapa capata un aspect sticlos.
- Spanacul il cureti de radacini si codite si il speli bine. Pui o oala cu apa pe foc si adaugi putina sare. Cand apa da intr-un clocot adaugi spanacul si il lasi maxim 1 minute. Dupa ce scoti spanacul il strecori cu ajutorul unei site dese.
- Dupa ce ai oparit spanacul il pui peste ceapa calita, condimentezi gu busuioc, sare si piper dupa gust>lasi tigaia la foc mediu pentru 10 minute.
- Sepatat fierbi spaghetele al dente in apa cu sare, le scurgi si le amesteci cu sosul cu spanac. Le lasi sa clocoteasca impreuna 1 minut pentru a se imbina aromele si le servesti calde, amestecate cu rosiile taiate cuburi si presarate inainte cu putina sare.
- Cand serviti spaghetele puteti adauga deasupra cateva picaturi de ulei de masline, sau daca nu doriti ca reteta sa fie de post radeti parmezan.