- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul frantuzesc este un aluat neutru care se poate folosi atat la deserturi dulci cat si la aperitive sarate.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 200 ml apa
- 500 gr unt
- 1/2 lingurita sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu apa si sarea. Se framanta repede si se obtine un aluat mai moale, care se aduna in forma de minge si se da la rece 20 de minute. Se intinde pe planseta o foaie de 1 cm grosime si, in mijloc, se pune untul presat, avand grija sa nu depaseasca marginile foii. Se intorc marginile aluatului peste unt, in forma de plic. Se acopera si se lasa 10 minute ia rece. Se intinde o foaie mai mult lunga decat lata, avand grija sa nu iasa untul. Foaia se pliaza in 3 si se intinde din nou.
- Se repeta operatia de 4 ori, intinzand de fiecare data foaia in sens contrar. Dupa fiecare pliere, aluatul se lasa la rece, timp de 10 minute.