- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile pufoase sunt foarte apreciate de copii, mai ales daca se servesc calde alaturi de o cana de lapte dulce.
Ingrediente
- 150 gr zahar
- 50 gr drojdie uscata
- 2 oua
- sae
- 1 kg faina
- 100 gr lapte praf
- 450 ml apa
- 80 gr unt
- zahar pudra
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se amesteca bine intr-un bol faina, zaharul tos, drojdia uscata si laptele praf. Se adauga ouale batute si apa si se framanta aluatul cam 5 minute, apoi se adauga untul topit si se framanta iarasi pana cand aluatul devine moale si pufos. Daca aluatul este prea moale se mai poate adauga putina faina.
- Se aduna aluatul intr-o bila, se pune intr-un castron care se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit, cam o ora pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
- Pe o planseta tapetata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, din care apoi se decupeaza crecuri mari, iar cu alta forma mai mica, un cerc mic in mijloc.
- Se lasa gogosile taiate sa stea cam 30 de minute, la crescut , apoi se prajesc in ulei incis , cam 1 minut pe fiecare parte, pana devin aurii. Se scot gogosile pe servete absorbante, se lasa sa se scurga surplusul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar si se pot servi.