- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornuletele cu dulceata sunt foarte gustoase cand sunt calde, dar sunt foarte fragede a doua zi cand aromele sunt pe deplin imbinate.
Ingrediente
- 250 gr unt
- 4 galbenusuri
- sare
- 250 gr faina
- 125 gr zahar pudra
- 4 linguri smantana
- esenta de vanilie
- 100 gr nuca macinata
PENTRU UMPLUTURA:
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
- zahar pentru ornat
- 150 gr dulceata de fructe de padure
- pesmet de biscuiti
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul cu zaharul pudra si cu putina sare. Se adauga vanilia, galbenusurile si smantana, se bat bine cu mixerul si, la final, se adauga faina si nuca macinata, adaugand-o treptat pana se obtine un aluat gros care dupa ce s-a framantat se tine la rece.
- Intre timp, se amesteca dulceata cu zeama si coaja rasa de la lamaie. daca compozitia este prea subtire, se adauga pesmet de biscuiti.
- Se intinde aluatul si se decupeaza din el triunghiuri, care se umplu cu dulceata. Cornuletele astfel formate se ruleaza si se coc in tava tapetata cu hartie de copt.
- Cand cornuletele sunt gata se pudreaza cu zahar si se servesc.