- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Din aluatul piripit se prepara cele mai aromate si gustoase gogosele.
Ingrediente
- 100 gr unt
- 125 gr faina
- 200 ml lapte
- 4 oua
- sare
- 1 lingurita zahar
Instructiuni de preparare
- Se fierb intr-un vas laptele, untul, sarea si zaharul. Cand clocoteste, se ia vasul de pe foc, se toarna toata faina, se amesteca repede cu o lingura de lemn pana nu mai sunt cocoloase si aluatul se desprinde de pe cratita.
- Cand s-a racit, se inglobeaza ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Dupa ce s-au inglobat ouale, se freaca aluatul pana se ia de pe marginile vasului. Se pune aluatul in tava cu lingura, in forma de gogosele, si se coace la inceput la foc iute si apoi la foc potrivit, timp de 20 de minute.