Gogosi cu dulceata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosi cu dulceata sunt pufoase, dulci si irezistibile. Combinatia de aluat fraged cu dulceata sau gemul surpriza dinauntru fac aceste gogosi irezistibile, potrivite pentru masa de dimineata.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • 3 linguri zahar
    • 25 gr drojdie
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingurita esenta de rom
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 100 gr zahar pudra
    • 400 gr dulceata
    • sare
    • ulei pentru prajit
    • zahar pudra pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cana se amesteca drojdia faramata cu cele 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina si 100 ml de apa calduta.Se preasara maiaua cu faina, se acopera cu un servet si se lasa 15 minute la loc calduros.
  2. Se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna maiaua.Se adauga putina sare, zaharul vanilat si se framanta pana cand se obtine un aluat potrivit de tare, adaugand treptat apa calduta, pana cand se incorporeaza toata faina.
  3. Se acopera aluatul cu faina, apoi cu un prosop curat si se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.Se intinde din aluat o foaie groasa de 0,5 cm.Pe jumatate din foaie pui din 10 in 10 cm cate o lingura de dulceata.Se acopera cu cealalta jumatate, se preseaza cu degetele printre portiunile cu dulceata.
  4. Se decupeaza gogosile cu ajutorul unui pahar, astfel incat dulceata sa fie in mijlocul gogosii.Se lasa gogosile 15-20 de mnute la crescut,se apasa cu degetul mare in mijloc, apoi se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei incins.
  5. Gogosile se servesc cu ducleata puse in gaura formata si pudrate cu zahar.

Recomandari

Patiserie