- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulouri cu mere si sos caramel sunt preparate cu precadere in Danemarca, fiind un desert foarte des intalnit in fiecare gospodarie.Poate fi un aperitiv sau ca o gustare la ceai.Sau de ce nu poate fi un desert delicios pentru cei mici.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr zahar pudra
- 1 lingura de apa
- 200 ml frisca lichida
- 3 mere
PENTRU ALUAT:
- 250 ml lapte integral
- 25 gr unt
- 500 gr faina alba
- 1 lingurita sare
- 10 gr drojdie (1 cubulet)
- ulei
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea umpluturii se pun intr-o tigaie lingura de apa si zaharul pudra. Se pun pe foc mediu si se lasa sa sa fiarba pana acand apa scade, iar sosul se caramelizeaza.
- Separat se incalzeste frisca lichida intr-un ibric, iar cand incepe sa se incalzeasca se adauaga treptat sosul caramel avand grija sa nu dea in clocot. Se omogenizeaza amestecul, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Pentru aluat se pun intr-un castron laptele caldut si untul si se amesteca pana cand untul se topeste complet, apoi se adauga drojdia. Treptat se incorporeaza toata faina si se framanta pana cand aluatul devine elastic si se poate intinde.
- Se pune aluatul pe o planseta si se framanat continuu timp de 5 minute pana cand devine elastic si neted. Se unge castronul in care s-a framantat aluatul cu ulei, apoi se pune aluatul care la randul lui se unge cu ulei, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la loc calduros, sa creasca timp de o ora, pana cand isi ddubleaza volumul.
- Se ung doua tavi cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se ia aluatul si se intinde in doua foi dreptungiulare.Pe fiecare foaie se adauga sos caramel si mere taiate cubulete, in cantitati egale. Se ruleaza foile, se acoepra cu un servet si se mai lasa sa creasca 30 de minute.
- Se pun ruladele in formele pregatite dinainte si se baga in cuptorul incins unde se coc timp de 30-40 de minute, la foc moderat.
- Cand sunt gata, se scot din cuprot, se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza si se pot servi stropite cu sos caramel, daca v-a mai ramas, sau daca nu cu miere de albine.