- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu prune este un desert delicios si gustos, avand o aroma de prune inconfundabila.Puteti prepara aceste desert pentru a-l savura alaturi de o ceasca cu ceai sau de ce nu poate fi servit si ca gustare sau aperitiv.
Ingrediente
- 1 albus de ou
- 100 gr miere de albine
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri de lapte dulce
- 200 gr zahar pudra
- 225 gr faina alba
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita pudra de scortisoara
- 250 gr prune
- 125 gr miez de nuca zdrobit
- unt
Instructiuni de preparare
- Se bate spuma albusul de ou cu putina sare, apoi se adauga treptat mierea de albine, esenta de vanilie, laptele si zaharul pudra. Se amesteca continuu, pana cand compoziti devine omogena si pufoasa.
- Se amesteca separat faina cu praful de copt si cu scortisoara, apoi se incorporeaza treptat in amestecul pufos de albus de ou.Se amesteca usor cu o spatula de lemn cu miscari lente de jos in sus.
- Cand amestecul este omogen se adauga nucile zdrobite, nu macinate, si prunele curatate de coaja si se samburi si taiate cubulete.
- Amestecul obtinut se toarna intr-o forma de cozonac, unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cuptorul incins unde se coace timp de o ora la foc moderat.
- Cand checul este gata se scoate din cuptor si se lasa in forma pana se raceste complet, apoi se poate felia si servi.