- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Baclavua cu nuci si portocale confiate este foarte gustoasa si aromata si, daca o tineti peste noapte la rece este mult mai buna.
Ingrediente
- 500 gr foi de placinta
- 500 gr nuci
- coaja de portocala confiata
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lingurita scortisoata
- 1 lingura apa de flori de portocal
- 250 gr unt
PENTRU SIROP:
- 200 ml apa
- 200 gr zahar
- sucul de la 1/2 lamaie
- 200 gr miere de albine
Instructiuni de preparare
- Se face siropul pentru care zaharul, apa si sucul se pun intr-o craticioara. Se lasa la fiert 5-7 minute pana cand se obtine un sirop care se prelinge pe lingura. Se trage de pe foc, se pune mierea de albine si se amesteca.
- Nuca se macina si apoi se amesteca cu scortisoara, zaharul, coaja de lamaie si apa de flori de portocal.
- Untul integral se pune la topit, la foc mic. Se ia spuma pana ce aceasta nu mai apare si cabd se observa o grasime transparenta ca se formeaza, iar la fundul vasului ramane laptele, se ia de pe foc si se toarna cu grija grasimea curata, obtinandu-se astfel untul clarifiat.
- In tava unsa cu unt se pun 5 foi de placinta unse intre ele cu unt. Se adauga si jumatate din cantitatea de nuci care se acopera cu 3 foi unse cu unt intre ele. se adauga si restul nucilor, apoi se acopera cu 8 foi unse cu unt intre ele.
- Se taie prajitura, se unge toata cu unt topit si se coace 40 de minute. Se scoate apoi si, cate este inca fierbinte, se toarna siropul. Se lasa sa se absoarba si sa se raceasca complet, apoi se poate servi.