- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul cu branza dulce este un preparat foarte delicios si apetisant fiind in topul prefeintelor copiilor in materie de produde de panificatie.
Ingrediente
- 12 foi de placinte
- 500 ml iaurt natur
- 5 oua
- 100 ml coniac
- 1 esenta de vanilie
- lapte
- 500 gr branza de vaci
- 100 gr zahar
- 150 gr stafide aurii
- zahar pudra vanilat
- unt
Instructiuni de preparare
- Pune la scurs de cu seara intr-o sita deasa branza de vaci amestecata cu iaurtul.
- Intr-un castron, pune la inmuiat stafidele in alcool.
- A doua zi, rastoarna intr-un castron branza scursa si adauga 4 oua, stafidele scurse, zaharul si esenta, api amesteca usor.
- Unge o tava cu unt moale, pune 2-3 foi suprapuse si rastoarna o parte din compozitia de branza. Ruleaza cu grija si pune strudelul in tava. Repeta operatiunea pana termini compozitia de branza.
- Unge strudelele cu ou diluat cu putin lapte caldut si baga tava in cuptorul incins pentru 35-40 de minute.
- Cand este gata lasa strudelul in tava sa se raceasca, apoi il poti presara cu zahar pudra si servi.