- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bascutele sunt delicioase, aromate, si de ce sa nu recunoastem se prepara usor,ele putand sa fie facute cu diferite umpluturi...dulci sau sarate.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 125 ml lapte
- coaja de lamaie
- 450 gr faina
- 3 linguri zahar
- 125 gr unt
- 50 gr drojdie proaspata
- 2 pliculete zahar vanilat
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 oua
- 50 gr stafide
- 100 gr branza de vaci
- 50 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina intr-un bol. Se topeste untul si se amesteca cu uleiul, se incalzeste putin lapte si se pregateste maiaua.
- Se amesteca drojdia cu laptele si se lasa la dospit 10 minute. Se adauga infaina ouale, sare, maiaua, zaharul, coaja rasa de lamaie si restul de lapte, si se framanta bine, apoi aluatul se lasa la cresut, la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul.
- Intre timp, se pregateste umplutura. Se amesteca branza de vaci cu un ou, stafidele, zaharul simplu si cel vanilat.
- Se intinde aluatul intr-o foaie de 3 cm grosime, se decupeaza cu un pahar forme rotunde care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa 15 minute sa creasca, apoi se face o adancitura in mijlocul fiecarui cerc unde se pune umplutura. Se bate oul ramas si se ung bascutele deasupra, apoi se baga tava in cuptorul incins.
- Cand s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se pot servi.