- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu mere sunt delicioase dar daca doriti sa le mai schimbati aroma puteti adauga in aluat si putina scortisoara macinata.
Ingrediente
- 400 gr mere Golden
- 100 gr unt topit
- 100 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 300 gr faina
- 2 oua
- 50 ml smantana pentru gatit
- 1 plic praf de copt
Instructiuni de preparare
- Curata merele de coaja si cotor si taie-le in bucatele.
- Separat bate ouale cu furculita, adauga untul topit si racorit, laptele, smantana si omogenizeaza compozitia.
- Amesteca separat faina cu zaharul vanilat si praful de copt, si adauga-le peste compozitia de oua cu unt. Amesteca din nou, adauga merele si iarasi amesteca.
- Unge forma de briose cu unt sau cu ulei, pune aluat in fiecare forma, fara sa le umpli, si baga-le in cuptorul incins pentru 20-25 de minute, la foc potrivit.
- Cand briosele sunt rumenite frumos, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, abia apoi se scot, se pudreaza cu zahar si se servesc.