- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Castagnolele cu lichior de cafea sunt de fapt niste gogosele aromate, dulci si gustoase, pe placul tuturor.
Ingrediente
- 500 gr faina alba
- 1 lamaie
- 150 gr zahar pudra
- 7 g drojdie uscata
- 75 gr unt
- 50 ml lichior de cafea
- 2 oua
- 50 ml lapte
- 75 gr miez nuca/samburi migdale
- 500 ml ulei de nuci pentru prajit
- sare
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Se marunteste miezul de nuca la blender. Untul moale, la temperatura camerei, se freaca bine cu zaharul pudra si ouale, pana se obtine o crema pufoasa, in care se incorporeaza miezul de nuca maruntit, jumatate din cantiatea de faina, drojdia si un praf de sare. Se toarna laptele si lichiorul si restul de faina. Se framanta aluatul cu mana, pana se obtine un aluat elastic.
- Se pune uleiul intr-o tigaie cu peretii inalti. Cu mana data prin faina se modeleaza din aluat suluri care sa aiba diametrul de aproximativ 3 cm din care se taie bucati de 1-1,5 cm, care apoi se vor praji in uleiul incins.
- Dupa ce s-au rumenit bine, se scot pe servete absorbante si se trec prin zahar pudra cat sunt calde.