Saleuri cu drojdie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Saleurile cu drojdie sunt delicioase, dar pentru a nu va plictisi de aroma lor puteti face si cu seminte de mac, susan sau chiar cascaval ras.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 25 gr drojdie
    • sare
    • 250 gr unt
    • 125 ml lapte
    • chimen

Instructiuni de preparare

  1. Se dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, putina sare si se framanta energic.
  2. Se intinde din aluat o foaie de 1/2 cm grosime, se unge cu ou, se presara chimen, sare si se taie in fasii subtiri cu ruleta sau cu un cutit inmuiat in faina.
  3. Saleurile se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, una langa alta, cu mici distante intre ele, si se coc in cuptorul fierbinte.
  4. Cand sunt rumene se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se pot servi.

Recomandari

Patiserie