- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Saleurile cu drojdie sunt delicioase, dar pentru a nu va plictisi de aroma lor puteti face si cu seminte de mac, susan sau chiar cascaval ras.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie
- sare
- 250 gr unt
- 125 ml lapte
- chimen
Instructiuni de preparare
- Se dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, putina sare si se framanta energic.
- Se intinde din aluat o foaie de 1/2 cm grosime, se unge cu ou, se presara chimen, sare si se taie in fasii subtiri cu ruleta sau cu un cutit inmuiat in faina.
- Saleurile se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, una langa alta, cu mici distante intre ele, si se coc in cuptorul fierbinte.
- Cand sunt rumene se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se pot servi.