- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele in foietaj au o aroma pe care nu o veti uita. Aroma fina a merelor in combinatie cu aroma foietajului face ca aceste desert sa intre cu succes si in meniul dvs.
Ingrediente
- 250 gr foitaj
- 50 gr stafide
- 100 ml brandy
- 1 ou
- 4 linguri dulceata de piersici sau caise
- 250 gr mere
- 60 gr zahar
- 1/2 lamaie
- 1 lingura scortisoara
- zahar pudra pentru decor
Instructiuni de preparare
- Pune stafidele intr-o cana calduta si lasa-le sa se inmoaie cateva minute.
- Curata merele de coaja si de cotoare, taie-le cuburi si pune-le intr-o cratita. Adauga zaharul, coaja de lamaie, stafidele inmuiate si stoarse si brandy. Pune-le, pe foc mare, si fierbe-le circa 10 minute.
- Ia cratita de pe foc, adauga dulceata, scortisoara, amesteca si lasa compozitia sa se raceasca.
- Intinde aluatul de foitaj decongelat. Taie din el partate cu latura de circa 10-12 cm. Pune in centrul fiecaruia cate o lingura din compozitia de mere, unge colturile cu ou, impatureste in forma de plic si lipeste marginile.
- Unge plicurile obtinute cu ou batut, asaza-le pe o tava acoperita cu hartie de copt si coace-le 20 de minute, pana devin aurii.
- Scoate-le din cuptor si, cand sunt caldute, presara-le cu zahar pudra si serveste-le.