Mere in foitaj

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merele in foietaj au o aroma pe care nu o veti uita. Aroma fina a merelor in combinatie cu aroma foietajului face ca aceste desert sa intre cu succes si in meniul dvs.

Ingrediente

    • 250 gr foitaj
    • 50 gr stafide
    • 100 ml brandy
    • 1 ou
    • 4 linguri dulceata de piersici sau caise
    • 250 gr mere
    • 60 gr zahar
    • 1/2 lamaie
    • 1 lingura scortisoara
    • zahar pudra pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Pune stafidele intr-o cana calduta si lasa-le sa se inmoaie cateva minute.
  2. Curata merele de coaja si de cotoare, taie-le cuburi si pune-le intr-o cratita. Adauga zaharul, coaja de lamaie, stafidele inmuiate si stoarse si brandy. Pune-le, pe foc mare, si fierbe-le circa 10 minute.
  3. Ia cratita de pe foc, adauga dulceata, scortisoara, amesteca si lasa compozitia sa se raceasca.
  4. Intinde aluatul de foitaj decongelat. Taie din el partate cu latura de circa 10-12 cm. Pune in centrul fiecaruia cate o lingura din compozitia de mere, unge colturile cu ou, impatureste in forma de plic si lipeste marginile.
  5. Unge plicurile obtinute cu ou batut, asaza-le pe o tava acoperita cu hartie de copt si coace-le 20 de minute, pana devin aurii.
  6. Scoate-le din cuptor si, cand sunt caldute, presara-le cu zahar pudra si serveste-le.

Recomandari

Patiserie