- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile cu cirese si coniac sunt alegerea potrivita pentru o gustare sau de ce nu pentru micul dejun.Sunt delicioase atat calde cat si reci datorita arome de cirese cu coniac.
Ingrediente
- 400 gr cirese
- 20 gr unt
- 40 gr zahar
- 2 albusuri
- 10 gr drojdie uscata
- 500 ml ulei de floarea-soarelui pentru prajit
- 250 gr faina
- 300 ml apa
- 2 galbenusuri
- 20 gr zahar pudra
- zahar pudra pentru decor
Instructiuni de preparare
- Spala ciresele, scoate-le samburii si taie-le bucatele. Presara-le cu zahar si lasa-le la macerat 2 pre.
- Dizolva drojdia de bere in apa calduta. Pune faina, zaharul pudra si drojdia diluata intr-un castron. Topeste untul, fara a-l incinge prea tare. Freaca amestecul de faina, zahar si drojdie cu un tel, adauga untul topit, coniacul si galbenusurile. Amesteca bine pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Separat, bate albusurile spuma, incorporeaza-le in compozitie usor, amestecand de jos in sus, ca sa nu se lase. Adauga ciresele macerate si amesteca totul bine.
- Incinge uleiul intr-o cratita. Pune cate o lingura de compozitie in baie de ulei si prajeste-le circa 1 minut, astfel incat sa capete o culoare aurie pe toate partile. Scoate-le cu ajutorul unei spumiere si asaza-le pe hartie absorbanta.
- Procedeaza la fel pana cand termini toata compozitia. Asaza-le cat sunt inca calde pe un platou, presara-le cu zahar pudra si serveste-le imediat.