Chec cu portocale- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu portocale este un desert aromat, delicios cu care puteti oricand sa ii surprindeti pe cei dragi.

Ingrediente

    • 175 gr zahar pudra
    • 1 plic zahar vanilat
    • sare
    • coaja rasa si zeama de la o portocala
    • 4 oua
    • 100 gr unt
    • 50 ml firsca lichida
    • 8 linguri faina
    • zahar pudra pentru ornat

    PENTRU SOS:

    • 100 ml firsca lichida
    • 1 lingura coniac
    • 2 portocale
    • 50 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat, adaugand ouale unul cate unul. Se omogenizeaza , apoi se adauga coaja rasa si sucul de la portocala, putina sare, si se incorporeaza usor, avand grija sa nu se lase.
  2.  Se adauga frisca lichida si, la final, faina cernuta. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins.
  3. Intre timp,  se prepara sosul de portocale. Se curata portocalele, se taie cubulete, se amesteca cu zaharul cu zaharul si cu lingura de coniac si se fierbe pe baie de aburi.
  4. Se adauga frisca lichida, apoi se lasa compozitia sa se racoreasca. Se scoate checul din cuptor, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se serveste cu sosul de portocale.

Recomandari

Patiserie