Chec marmorat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul marmorat este reteta unui desert foaret bun si aromat, perfect chiar si la mesele festive.

Ingrediente

    • 200 gr unt
    • 300 gr zahar pudra
    • 400 gr faina
    • 5 oua
    • 1 lingura cacao
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas, se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se pune faina si, la sfarsit, se inglobeaza albusurile batute spuma. Se iau 5 linguri din compozitie si se amesteca cu cacao.
  2. In forma de chec tapetata se toarna jumatate din compozitia alba, apoi compozitia cu cacao si, la urma, restul de compozitie alba. Se coace la foc mic, timp de 35 de minute, pana creste checul si crapa la suprafata, apoi se mareste flacara.

Recomandari

Patiserie