Cornuri cu gem de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornurile cu gem de portocale sunt delicioase calde cu o cana de ceai dar sunt bune si reci.

Ingrediente

    PENTRU ALUATUL FRANTUZESC:

    • 250 gr unt
    • 250 gr faina
    • 1/2 lingurita zeama de lamaie
    • 100 ml apa
    • sare
    • 1 galbenus

    PENTRU UMPLUTURA:

    • gem de portocale

Instructiuni de preparare

  1. Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si, la baza lor, se pune gem de portocale.
  2. Se ruleaza triunghiurile, incepand cu partea pe care s-a pus gemul, dandu-le forma de cornuri. Se ung cu ou si se coc, la foc iute, timp de 35 de minute. Calde, se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Patiserie