- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele in foitaj sunt foarte gustoase, iar daca le stropiti si cu putin sos de vanilie in momentul servirii, aroma devine mult mai intensa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 250 gr unt
- 100 ml apa
- 1 lingurita otet
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 6 mere mici
- 3 lingurite zahar
- vanilie
- scortisoara
Instructiuni de preparare
- Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin zahar vanilat si putina scortisoara.
- Se face aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie patrate destul de mari, astfel incat sa poata inveli merele.
- Se infasoara merele in aluat, adunand colturile aluatului. Se coc in tava, la foc iute, timp de 20 de minute. Cand s-au rumenit, se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar.