Baclava cu nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Baclavaua cu nuci poate avea forme diferite dar gustul dulce si aromat ramane acelasi!

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta
    • 200 gr unt topit
    • 350 gr nuci macinate

    PENTRU SIROP:

    • 200 gr zahar
    • 400 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Foile de placinta se asaza pe masa. prima foaie se unge cu unt si se presara cu nuci amruntite, nu macinate.
  2. Foaia se ruleaza, se taie bucati de circa 8-10 cm lungime care se asaza in tava sub forma unui cerc, atat cat se poate. la fel se procedeaza si cu celelalte foi.
  3. Se umple tava, se ung prajiturile cu unt si se da tava la cuptor pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc.
  4. Pana se coc, se fierbe un sirop simplu de apa cu zahar care se toarna peste prajitura abia scoasa din cuptor.

Recomandari

Patiserie