Tulumba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tulumba este un desert indian foarte bun, pe care il puteti prepara si dvs pentru este gustos si se prepara foarte repede.

Ingrediente

    • 90 gr faina
    • 4 oua
    • 170 ml apa+ 3 linguri
    • 2 linguri margarina topita
    • 120 ml ulei de  masline
    • 240 gr zahar pudra
    • 1 lingura suc de lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intai se prepara siropul pentru care, intr-o craticioara, se pun pe foc zaharul, 170 ml apa si sucul de lamaie. Se amesteca pana ce zaharu; este topit si se lasa la fiert 10 minute, pana se obtine un sirop gros. Se trage vasul de pe foc si se lasa siropul sa se racoreasca.
  2. Pentru aluat, margarina se pune intr-o craticioara, se lasa sa se topeasca si  se adauga 3 linguri de apa si putina sare. Se lasa sa clocoteasca si apoi s pune toata faina odata. Se amesteca energic pana se obtine un aluat, din care se rup mici bucatele care se modeleaza sub forma de suluri, peste care se trece cu manerul unui cutit pentru a-i da un aspect frumos.
  3. Uleiul se incinge intr-o tigaie si se prajesc sulurile de aluat. Dupa prajire, toate sulurile se trec prin sirop si se asaza pe un platou.

Recomandari

Patiserie