- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cozonacul cu ghimbir este gustarea perfecta in zilele de vara.Amestecul de ghimbir proaspat ras si zahar face din acest desert un preparat racoritor delicios,ideal langa un pahar de limonada.
Ingrediente
- 200 gr faina alba
- 1 lingurita ghimbir ras
- 200 gr zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 100 gr margarina
- 1 ou
- 2 lingurite sirop de zahar sau de fructe
- 240 ml apa calda
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron incapator se amesteca faina, zaharul, ghimbirul ras si bicarbonatul de sodiu. Se adauga jumatate din cantitatea de margarina, framantand aluatul cu varful degetelor, pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga oul batul usor, siropul si apa calda,amestecand continuu, pana se omogenizeaza aluatul.
- Se ia o tava de cozonac si se unge cu restul de margarina, apoi se toarna aluatul in forma. Se baga tava in cuptorul incins, unde se coace 35-40 de minute, la foc moderat.
- Cand cozonacul este auriu, se scoate din cuptor si din tava si se lasa sa se raceasca complet, apoi poate fi feliat si servit.