- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosele cu nuca de cocos sunt originare din India si pot fi servite atat ca desert cat si ca aperitiv. Aroma puternica de nuca de cocos face ca acest preparat sa fie mai delicios daca seviti alaturi de o limonada rece
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 125 gr unt
PENTRU UMPLUTURA:
- miezul de la o nuca de cocos
- 1 lingura unt
- 3 linguri zahar brun
- 1 foaie de dafin
- 1 baton de scortisoara
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat nisipos, moment in care se adauga treptat3-4 linguri de apa si se framanta pana se obtine un aluat elastic.
- Din aluat se formeaza 24 de bile de aceeasi marime, iar din fiecare bila se intinde o foaie in forma de cerc. Se acopera foile cu un prosop si se lasa sa se odihneasca pana se prepara umplutura.
- Pentru prepararea umpluturii miezul de nuca de cocos trebuie sa fie faramitat.Se poate folosi fulgi de nuca de cocos.
- Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga nuca de cocos,zaharul brun,foaia de dafin si scortisoara si se lasa sa fiarba timp de 5-7 minute impreuna. Din cand in cand se amesteca pentru a se topi zaharul. Cand incepe sa se ingroase se scoate foaia de dafin si scortisoara si se lasa compozitia sa se raceasca.
- Cu o lingurita se ia umplutura racita si se pune pe fiecare cerc de aluat. Se acopera cu partea de aluat fara umputura si se apasa marginile pentru a nu da voie umplututrii sa iasa. Cand toate gogoselele sunt gata se pune ulei la incins pentru a le praji. Se pun cate 4-5 bucati o data si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte pana cand se rumenesc, apoi se scot pe un servet absorbant.
- Dupa ca surplusul de ulei s-a scurs se servesc gogoselele alaturi de o limonada rece.