- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu banane este o reteta usoara, care oferă rezultate perfecte de fiecare dată.Pentru a obtine rezultate perfecte de fiecare data, asigurati-va ca bananele sunt foarte bine coapte, altfel checul va avea un gust fad.
Ingrediente
- 285 gr faina alba
- 110 gr unt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1/2 lingurita sare
- 225 gr zahar pudra
- 2 albusuri de ou
- 4 banane coapte
- 100 gr lapte batut
- 1 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Intr-un bol incapator se cern impreuna faina, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt castron se freaca untul cu zaharul pana se obtie o crema spumoasa si albicioasa.
- Bananele se curata de coaja si se zdrobesc pana se obtine un piure care se incorporeaza in crema de unt cu zahar. Se adauga ouale batute usor, laptele batut si esenta de vanilie si se omogenizeaza amestecul.Se incorporeaza treptat faina si se omogenizeaza la final amestecul.
- Compozitia se toarna intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt si se baga in cuptorul incins, unde se coace o ora,la foc moderat.
- Cand checul este rumenit, se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste complet. Cand checul este rece se poate felia si servi.