- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul de dovleac cu stafide are o aroma delicioasa de dovleac prajit, care te poarta cu gandul la anii copilariei la tara.
Ingrediente
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 300 gr dovleac
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri stafide
- 100 ml ulei
- 200 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
Instructiuni de preparare
- Freaca galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie. Adauga uleiul si amesteca energic. Separat bate spuma albusurile dupa care incorporeza-le in amestecul de galbenusuri si amesteca usor.
- Adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, apoi adauga dovleacul dat pe razatoarea mica, stafidele si scortisoara, apoi amesteca pana se omogenizeaza amestecul.
- Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o in cuptorul incins pana cand scobitoarea iese curata (aproximativ 45 de minute).