- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cu bere sunt la fel ca cele clasice numai ca sunt putin mai pufoase.
Ingrediente
- 2 oua
- 4 linguri cu faina
- 500 ml bere
- 180 ml apa rece
- 1/4 lingurita cu sare
- razatura de lamaie sau portocala
- 3 linguri cu ulei
- 1 borcan cu gem
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Spalati si stergeti bine ouale, spargeti in castron adanc, adaugati 3-4 linguri cu faina proaspat cernuta si amestecati. Subtiati amestecul cu apa rece sau sifon. Adaugati restul de faina, omogenizati, subtiati cu apa sau bere. Cand ati terminat ingredientele, adaugati sare si razatura de lamaie sau portocala si 1 lingura cu ulei. Omogenizati si lasati la rece 1/2 ora.
- Ungeti tigaia cu ulei. Turnati cate 1 polonic de aluat, rumeniti putin clatitele pe ambele parti.
- Strangeti unele peste altele pe un platou fara adancitura. Umpleti fiecare clatita pe 3/4 din suprafata cu gem de caise sau porumbe (sunt mai acrisoare), rulati si asezati clatitele pe un platou curat.
- Serviti clatitele calde ca desert. Sunt bune langa compoturi de fructe dulci.