- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cu mere rase in aluat sunt perfecte atunci cand aveti invitati la masa si doriti sa ii surprindeti cu un desert clasic foarte bun si aromat.
Ingrediente
- 2 oua
- 12-14 linguri cu faina
- 1 l lapte
- sare
- 175 ml apa minerala
- razatura de lamaie sau vanilie
- 4-5 mere decojite
- 1 lingura cu rom sau coniac
- 3 linguri cu zahar
- 3 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Spalati merele, curatati de coaja si seminte, treceti-le pe razatoarea mare si strangeti in castron adanc. Stropiti cu rom sau coniac, acoperiti cu 2 linguri pline cu zahar tos. Lasati la rece 1/4 ora.
- Spalati ouale, stergeti cu servetele, spargeti-le in vas emailat. Adaugati 4-5 linguri cu faina, amestecati bine, subtiati cu lapte. In aluatul obtinut puneti restul de faina, amestecati omogen, subtiati cu restul de lapte. Sarati apoi parfumati cu razatura de lamaie, adaugati 1 lingura cu ulei, amestecati cu merele rase. Daca aluatul este prea gros, subtiati cu sifon si faceti clatitele in tigaie unsa cu ulei.
- Strangeti clatitele unele peste altele pe un platou curat.
- Presarati clatitele cu putin zahar, impaturiti sau rulati si serviti desertul cald langa apa sau ceai rece.