- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele pariziene cu miez de nuca sunt foarte gustoase si aromate.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 4 oua
- 500 ml lapte
- un pachet zahar vanilinat
- o lingura rom
- un praf de sare
PENTRU PRAJIT:
PENTRU SOS:
- 200 gr ciocolata neagra
- 250 ml smantana pentru frisca
- 25 gr unt
PENTRU SERVIT:
- 100 gr miez de nuca macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8-10 portii
Timp de preparare 30 minute+ 10 minute fierbere+ 20 minute coacere
- Pentru aluat, intr-un vas, se pun faina si ouale si apoi, progresiv, se adauga laptele, amestecand continuu cu un tel sau ia mixer. Se adauga zaharul vanilinat, romul si sarea.
- Se topesc cele 50 gr unt si cu acestea se ung tigaia in care se vor coace clatitele.
- Pentru sos se pune pe foc smantana pentru frisca iar ciocolata se pune intr-un vas, rupta in bucatele. Cand smantana fierbe, se toarna peste ciocolata si se incepe amestecarea. Dupa ce ciocolata s-a dizolvat, se pune si untul si se presara peste clatite.
- Se servesc cu un mot de frisca si presarate cu nuci.
Niciodata nu se amesteca intai faina cu laptele inainte de a pune ouale, caci se vor forma cocoloase. Untul topit adaugat necesita amestecare energica si lasare la frigider.