Cornete cu crema

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornetele cu crema sunt aromate, gustoase si foarte usor de preparat, fiind perfecte ca gustare de dupa-amiaza.

Ingrediente

    PENTRU CORNETE

    • 250 gr faina
    • 120 gr unt
    • 80 ml lapte
    • 80 gr zahar
    • 1/2 lingurita cu sare

    PENTRU CREMA:

    • 175 gr zahar
    • 80 ml apa
    • 2 linguri cu cacao
    • 100 gr unt
    • vanilie
    • 3 galbenusuri
    • 1/4 lingurita cu sare
    • 200 ml ulei-pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Din faina, lapte, zahar si un praf de sare framanti un aluat pe care-l intinzi foaie groasa si-l acoperi cu unt. Impaturesti aluatul, treci cu sucitorul peste el, il lasi la rece. Cand il scoti din frigider intinzi iar foaie mare, impaturesti din nou si framanti ca sa incorporezi untul. Intinzi foaie subtire de 0.5 cm, tai fasii late de 3-4 cm.
  2. Fiecare fasie o rasucesti pe deget, o lipesti la capete si formezi cornete pe care le prajesti in ulei incins. Scoti cornetele si le racesti, asezandu-le cu orificiul mic in jos.
  3. Pentru crema fierbi apa, zaharul si cacaua pana se ingroasa, pui o lingura cu unt in sirop si tragi vasul de pe foc. Restul de unt il freci pana devine spuma, pui galbenusurile pe rand, sarezi putin si parfumezi cu vanilie.
  4. Amesteci omogen cele doua compozitii, lasi la rece si umpli cornetele cu crema legata bine.

Recomandari

Patiserie