- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Croissantul cu mere este cu siguranta gustarea preferata a multor persoane.Mari sau pitici cu totii adora aroma caiselor.Fructele pot varia in functie de preferintele fiecaruia.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 15 gr drojdie
- 100 gr zahar
- 1 lingurita sare
- 300 ml lapte dulce
- 1 ou
- caise din compot
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu sarea, zaharul, laptele caldut, oul si drojdia si se framanta un aluat elastic.Se pune aluatul intr-un vas presarat cu faina, se acopera cu un prosop curat, si se lasa la dospit pentru 2 ore.
- Se intinde untul moale pe o folie de plastic, se acopera cu alta folie, si se trece cu sucitorul peste ea.Se impatureste folia si se baga in frigider pentru o ora.
- Se intinde o foaie din aluat.Foaia de aluat,, intinsa, trebuie sa fie dubla la lungime fata de cea de unt.Penste foaia de aluat se pune foaia de unt, scoasa din folie.Se impatureste pe 2 ori, se presara cu faina, se rasuceste, se trece cu sucitorul peste, si se impatureste din nou.Se repeta operatiunea de 2 ori, lasand aluatul de fiecare data cate 30 de minute la rce.
- Se intinde din aluat o foaie de 5 mm grosime din care se decupeaza patrate.se aseaza doua jumatati de caise pe diagonala.Se lipesc colturile fara caise si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
- Cand se scot din cuptor se pudreaza cu zahar pudra cat sunt inca fierbinti.