Croissant cu caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Croissantul cu mere este cu siguranta gustarea preferata a multor persoane.Mari sau pitici cu totii adora aroma caiselor.Fructele pot varia in functie de preferintele fiecaruia.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 15 gr drojdie
    • 100 gr zahar
    • 1 lingurita sare
    • 300 ml lapte dulce
    • 1 ou
    • caise din compot

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina cu sarea, zaharul, laptele caldut, oul si drojdia si se framanta un aluat elastic.Se pune aluatul intr-un vas presarat cu faina, se acopera cu un prosop curat, si se lasa la dospit pentru 2 ore.
  2. Se intinde untul moale pe o  folie de plastic, se acopera cu alta folie, si se trece cu sucitorul peste ea.Se impatureste folia si se baga in frigider pentru o ora.
  3. Se intinde o foaie din aluat.Foaia de aluat,, intinsa, trebuie sa fie dubla la lungime fata de cea de unt.Penste foaia de aluat se pune foaia de unt, scoasa din folie.Se impatureste pe 2 ori, se presara cu faina, se rasuceste, se trece cu sucitorul peste, si se impatureste din nou.Se repeta operatiunea de 2 ori, lasand aluatul de fiecare data cate 30 de minute la rce.
  4. Se intinde din aluat o foaie de 5 mm grosime din care se decupeaza patrate.se aseaza doua jumatati de caise pe diagonala.Se lipesc colturile fara caise si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
  5. Cand se scot din cuptor se pudreaza cu zahar pudra cat sunt inca fierbinti.

Recomandari

Patiserie