- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un deliciu cu mere pentru o dupa amiaza cu prietenii si o ceasca de ceai sau cafea.Toti vor fi incantati de aceste delcii minutate si va vor lauda calitatile de gospodina.
Ingrediente
- 450 gr faina
- 15 gr drojdie
- 3 linguri zahar
- 250 ml lapte dulce
- 2 linguri unt topit
- 150 gr unt
- 1 lingurita sare
- 2-3 mere mici
- fulgi de migdale
- dulceata de capsuni
Instructiuni de preparare
- Se dizolva drojdia in lapte, se adauga untul topit sarea si zaharul si se lasa 10 minute la crescut. Maiaua se amesteca cu faina, apoi se framanta un aluat potrivit de tare si elastic. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa sa creasca 2 ore in loc calduros.
- Se intinde o foaie din aluat. Pe jumatate din ea se intinde untul moale, se intinde foaia neunsa peste cea unsa, se da foaia pe din doua si se intinde aluatul din nou. Foaia se pudreaza cu faina si se impatureste in trei, se intoarce la 45 de grade, se intinde, apoi se impatureste iar.Se repeta operatiunea de 3 ori, rasucind mereu aluatul, dupa care s impacheteaza intr-o folie de plastic si se baga in frigider pentru 30 de minute.
- Se intinde o foaie din care sa decupeaza dreptunghiuri. Pe fiecare deptunghi se pun 5 feliute de mere, care se apasa putin ca sa intr un pic in aluat.Se lasa sa creasca pe o planseta pentru 30 de minute.
- Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins pentru 20 de minute. Se scot, se ung cu putin sirop facut din apa si zahar si se preasara cu fulgi de migdale. Aceste delicii se servesc alaturi de o lingura de dulceata.