Budinca de paine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de paine este o modalitate foarte usoara si gustoasa de a folosi painea pentru a prepara un desert rapid. Nu doar ca este simplu de facut, insa budinca de paine este si o reteta foarte versatila,putand fi oricand imbunatatita.

Ingrediente

    • 500 gr paine mai veche
    • 1 litru lapte dulce
    • 5 oua
    • 400 gr zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 3 linguri stafide
    • 1 lingurita scortisoara

    PENTRU SOS:

    • 200 gr zahar
    • 60 gr unt
    • 2 linguri apa
    • 100 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

  1. Pentru sos, se amesteca apa cu zaharul si se pune pe foc.Se lasa la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul, amestecand continuu. Cand untul este incorporat complet, se adauga fisca lichida, amestecand energic. Sosul se poate pastra la frigider, incalzindu-l la bain-marie cand este folosit.
  2. Se feliaza painea si se asaza intr-un castron se  toarna laptele fierbinte.Separat se amesteca  ouale batute cu zaharul si zaharul vanilat, scortisoara si stafidele si se omogenizeaza amestecul, apoi se adauga painea inmuiata. Se amesteca totul iar comozitia rezultata  se toarna intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit si se coace o ora la foc moderat.
  3. Cand este rumenita, se opreste cuptorul si se rastoarna budica pe un platou si se stropeste cu sosul racorit.

Recomandari

Patiserie