Cornete cu frisca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornetele cu frisca trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase, iar copii le adora.

Ingrediente

    PENTRU CORNETE:

    • 125 gr zahar
    • 60 gr faina

    PENTRU CREMA:

    • frisca batuta
    • zahar pudra
    • zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca ouale cu zaharul tos pana se obtine o spuma tare in care se incorporeaza usor faina, frecand continuu.
  2. Pe fundul unei tavi unse cu ceara de albine, se toarna cu lingurita din compozitia obtinuta, mici gramajoare carora li se  da forma de turtite rotunde.
  3. Se coc turtitele la foc iute, apoi se scot si cat sunt calde li se da forma unor cornete, care se lasa sa se raceasca.
  4. Se mixeaza bine frisca si cand incepe sa se intareasca se adauga zaharul pudra amestecat cu cel vanilat, amestecand pana se intareste.
  5. Cand cornetele s-au racit se umplu cu frisca preparata apoi se pot servi.

Recomandari

Patiserie