- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornuletele cu nuca si scortisoara trebuie sa le incercati pentru ca sunt aromate si foarte gustoase.
Ingrediente
- 350 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 220 gr unt
- 220 gr branza de vaci
- 5 linguri smantana
- 3 picaturi suc de lamaie
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 140 gr zahar brun
- 120 gr nuci macinate
- 1 lingura scortisoara macinata
PENTRU COPT;
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas, se amesteca faina,praful d copt si putina sare.Separat, se mixeaza branza de vaci cu smantana si sucul de lamaie si apoi se amesteca cu faina si untul.
- Se framanta un aluat suplu care se acopera cu folie si se da la rece pentru 2 ore.
- Apoi, se intinde o prima foaie nu mai groasa de 2.5 cm care se taie in opt sau zece bucati. Fiecare bucata taiata, se unge cu unt topit si se repartizeaza amestecul de nuci, zahar, scortisoara si galbenus.
- Se ruleaza incepand cu partea lata, se asaza cornuletele intr-o tava unsa cu unt, apoi se ung si ele cu lapte, dupa care se coc 20 de minute, la foc moderat.