- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca cautati o gutare rapida atunci ati gasit reteta potrivita.Aceste cornuri sunt atat pe placul adultilor cat si al copiilor.Farmecul este ca faceti mai multe cornuri o data si mancati din ale mai multe zile.
Ingrediente
- 1 kg de faina
- 16 linguri de ulei
- 2 galbenusuti de ou
- 50 gr drojdie
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita de zahar
- 500 ml lapte dulce
PENTRU UNS:
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat se amesteca drojdia cu zaharul, doua linguri de faina,100ml de lapte caldut si se lasa la crescut. Se aduga peste maia restul de faina, uleiul, galbenusurile de ou si se framanta cu restul de lapte pana ce aluatul devine potrivit de tare.
- Se imparte aluatul in patru, se formeaza mingiute si se lasa la crescut aproximativ o ora. Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie, se taie in 16 bucati(in forma de triunghi) si se ruleaza sub forma de cornuri.
- Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara deasupra putin cascaval ras. Se pot presara si alte ingrediente precum chimen, mac sau miez de nuca. Se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 30-40 de minute pana se rumenesc.