- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste cornuri sunt foarte delicioase pentru o gustare atat pentru copii cat si pentru adulti.Ele sunt si mai bune daca sunt preparate in ziua precedenta.
Ingrediente
- 500 gr de faina
- 250 ml lapte
- 1 plic de drojdie uscata
- 4 linguri de miere
- 25 gr de unt sau margarina
- 3 linguri de zahar
- scortisoara
- 3 mere
Instructiuni de preparare
- Dizolvi pliculetul in 2-3 linguri de lapte cald. In restul de lapte dizolvi mierea si untul(margarina) si framanti un aluat din faina,si cele doua amestecuri. Framanti pana ce aluatul are o consistenta moale dar sa nu se lipeasca.
- Lasi aluatul sa creasca la caldura pana ce isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut suficient il imparti in doua si intinzi cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Imparti fiecare foaie si le tai in patru si apoi in opt. In fiecare triunghi rezultat pui cate o lingura de umplutura.
- Pentru a prepara umplutura dai merele pe razatoare,adaugi doua linguri de zahar si putina scortisoara. Pui totul la calit pentru 5 minute.
- Dupa ce pui umplutura pe fiecare triunghi rulezi cornurile si le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasi 30 de minute sa mai creasca putin.
- Dupa ce au crescut cornurile bati un ou cu 2 linguri de lapte si ungi cornurile deasupra.
- Bagi cornurile in cuptorul preincins la 220 de grade Celsius si le lasi sa se coaca pana se rumenesc frumos deasupra.
- Dupa ce le scoti din cuptor le ungi cu miere si le lasi sa se raceasca.