- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile ca la bunica sunt pentru toti desertul copilariei noastre.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 175 ml bors
- 250 gr iaurt
- 1 lingura cu untura
- 2 oua
- 1 cub de drojdie
- 2 linguri cu zahar pudra
- 3 linguri cu zahar tos
- razatura de lamaie
- sare
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti o emulsie (amestec batut cu furculita pana cand se omogenizeaza) din bors si iaurt. Adaugati drojdia de bere lichefiata cu o lingura de zahar si 1/2 lingurita de sare. Amestecati bine folosind lingura de lemn. Spargeti ouale in castron si bateti ca pentru omleta, dupa ce ati pus in castron razatura de lamaie si zahar tos. Rasturnati ouale peste amestecul de bors si iaurt, turnati faina in ploaie, adaugati untura, amestecati energic pentru a se incorpora uniform. Cand aluatul a devenit dens, acoperiti vasul si lasati la dospit 1/2 ora.
- Incalziti 200 ml ulei intr-un tuci sau o tigaie teflonata, luati cu lingura din aluat si rumeniti gogosile la temperatura inalta: lasati sa prinda o crusta aurie, intoarceti pe cealalta parte, faceti focul potrivit.
- Scoateti pe servetele de hartie, pudrati cu zahar pudra dupa ce ati trecut gogosile pe platou.