- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile din aluat cu smantana sunt foarte aromate si gustoase indiferent ca le serviti reci sau calde.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 200 gr smantana
- 4 oua
- 1 cub de drojdie de bere
- 200 gr zahar
- 200 ml ulei
- sare
- razatura de lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
-
Pregatiti drojdia: puneti cubul de drojdie in castron, acoperiti cu 2 linguri de zahar si 1/2 lingurita cu sare, frecati cu lingura de lemn amestecul pana se inmoaie si devine lichid.
- Cerneti faina in castron adanc, faceti o adancitura, puneti cele 4 oua, drojdia lichefiata, razatura de lamaie (sau de portocala) si smantana. Amestecati cu lingura de lemn pana omogenizati, dupa care framantati aluatul pana se desprinde usor de mana. Acoperiti castronul cu prosop curat si lasati la dospit 1/2 ora.
- Incalziti uleiul, pus intr-un tuci sau un ceaun, pana la punctul de fierbere, intindeti aluatul pe planseul umezit cu ulei, taiati forme geometrice si rumeniti gogosile in ulei fierbinte. Scoateti pe servetele de hartie, apoi treceti-le prin zahar tos cat sunt calde.
- Puneti gogosile pe platou curat si serviti-le calde langa cafea, ceai, compot sau dulceata de fructe.